KeTeK ry
The Right Kind of Chemistry Since 1976

Fuksivastaavan tervehdys

Takaisin yläsivulle

Moikka pHuksit!

Fuksiviikoilla tulee paljon infoa ja kaikkea on vaikea sisäistää kerralla. Siksipä tässä teille pieni muisti- ja vinkkilista kaikista tarpeellisimmista jutuista!

#1
Liittykää kiltaan! Killan ylpeänä jäsenenä saat paljon, mm. haalarit ja kahvia kiltiksellä pientä maksua vastaan. Kiltiksellä hengailu luentojen välissä (ja aikana) on hauskaa ja pääsee tutustumaan kaikkiin koulutusohjelman opiskelijoihin!

Kiltaanliittymislomake löytyy tästä.

#2
www.ltky.fi LTKYn eli ylioppilaskunnan sivuilta löydät jäsenedut ja pikalinkit kaikkiin seuraavan kohdan koulujuttuihin. Lisäksi Lytkyn kalenterissa on KAIKKI, mitä yliopistolla tapahtuu. Tapahtumista tehdään myös lähes aina Facebook-eventti, joissa on kaikki tapahtumiin liittyvä info. Yritän jakaa näitä teille parhaani mukaan!
Toimisto sijaitsee ylioppilastalon ensimmäisessä kerroksessa.

#3
Webmail on LUTin sähköposti. Suosittelen ottamaan tämän käyttöön, koska tämän kautta on helppo kommunikoida luennoitsijoiden ja harkkapitäjien kanssa. Kun olette liittyneet sähköpostilistoille, saatte myös killan tiedottajalta yms. henkilöiltä tärkeää infoa.
Moodle on palvelin, jolle tulee kaikkien kurssien materiaalit.
– Weboodin kautta ilmottaudutaan lukuvuodelle, kursseille ja tentteihin. Siellä näkyvät myös kaikki omat suoritukset ja sinne tehdään oma HOP eli opintosuunnitelma.
Tenttiarkisto on kätevä, kun luet tentteihin. Kannattaa myös kysellä vanhemmilta opiskelijoilta apua tentteihin valmistautumisessa.

#4
Kaikkiin edellä mainittuihin kirjaudut sisään samalla tunnuksella, jonka saa kirjaston Origosta. Tämä tunnus kannattaa opetella ulkoa. Myös oma opiskelijanumero on hyvä osata ulkoa!
Saatte myös kulunvalvonta-avaimet eli lutikat mahdollisimman pian. Lutikka maksaa 10 euroa, joten kannattaa pitää käteistä mukana. Niillä pääsee kulkemaan milloin vain yliopiston ovista, jos vaikka iltaopiskelu kiinnostaa.

#5
skinfo.dy.fi on erittäin hyödyllinen sivusto! Tärkeimpänä löydät sieltä päivän ruokalistat yliopiston ravintoloista ja yliopistolle kulkevien bussien (1, 3 ja 5) aikataulut.

#6
Kuvia eri tapahtumista löytää SVV Paparazzin Facebook-sivuilta, käykää tykkäämässä siitä! Kuvia tulee myös ylioppilaskunnan ja kiltojen sivuille.
Muita tykkäämisen arvoisia sivuja Facebookissa ovat Lappeenranta University of Technology (LUT), LTKY ja Abitiimi.LUT ja Instagrammissa @unilut ja @abitiimi.
Facebookissa on myös paljon Lappeenrantaan ja LUTtiin liittyviä ryhmiä, niitäkin kannattaa etsiä!

#7
Pitäkää fuksipisteläystäkkeet aina mukana! Kaikkiin tapahtumiin kannattaa osallistua aktiivisesti ja avoimin mielin!

#8
Pitäkää huolta toisistanne ja tulkaa aina kysymään apua, jos sitä kaipaatte, minulta, tutoreita tai vaikka kiltiksellä vanhemmilta tieteenharjoittajilta!

Jenni Aaltonen
Fuksivastaava 2016-2017